Sorry, registration has ended.

Toelichtingen over ons bewustzijn en de rol van het denken en de stille getuige of ziel. We doen dit aan de hand van het bestuderen van enkele prachtige Oosterse teksten uit de Ashtavakra Gita.


  • Date:30/05/2020 10:00 - 30/05/2020 12:30
  • Location Online Event

Price:40

Description

Ashtavakra Gita 

Een prachtig Oosters meesterwerk over de aard van bewustzijn, dat we als leidraad zullen gebruiken tijdens deze dag.


Als je eens stil staat bij je ervaring als mens, zal je al snel merken dat er zaken zijn die je nog niet helemaal begrijpt over jezelf. Misschien vraag je jezelf wel eens af wie je nu werkelijk bent, wie er naar je gedachten luistert als je denkt, of er meer is dan alleen de zintuiglijke waarneming, of ons denken de meest betrouwbare referentie is om de werkelijkheid te benaderen...

En dan is er nog dat mysterie van bewustzijn. Wat is bewustzijn, waarom zijn we bewust van elke ervaring? Een camera ziet ook beelden, maar wij zien niet alleen beelden, wij weten tegelijk dat we ze zien. Wat is de natuur van dat bewustzijn, hoe verhoudt het zich tot ons en hoe is meditatie een weg naar steeds meer verdieping of contact met die oorspronkelijkheid, ons werkelijke Ik?

Deze thema's komen aan bod. De workshop is zeer praktisch georiënteerd met ervaringsgerichte meditaties en vraag en antwoord.

Je bent van harte uitgenodigd, deze dag staat open voor iedereen die zich aangesproken voelt en vergt geen voorkennis noch ervaring met meditatie.


Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/85880087642


Tijdstip

30 mei, 10u00 tot 12u30


Bijdrage

40eur

U kan de QR code onderstaand gebruiken voor mobile banking of manueel overschrijven naar het rekeningnummer BE02739018841340 (shambhala) met referentie "meditatie". 


Inschrijven

Gelieve uw inschrijving per mail te bevestigen na het voldoen van de betaling.