Sorry, registration has ended.

De opleiding bestaat uit 16 intensieve lesdagen die een voelbaar helende en transformerende uitwerking zullen hebben op het bewustzijn. Je krijgt een ruim en verhelderend begrip van het menselijk bewustzijn en de evolutieve weg van groei die elk van ons aflegt. Elke straal wordt gedurende 2 opeenvolgende dagen bestudeert en doorleeft. Op deze manier zal de kracht en schoonheid van elke straal een bijzondere uitwerking en openbaring kennen in ons bewustzijn als persoon, als ziel en in het hogere Zelf en bijgevolg de Weg naar zelfrealisatie verder ontvouwen.


  • Date: 04/09/2021 10:00 - 21/05/2022 17:00
  • Location Hemelstraat 4, Antwerpen, Belgium (Map)

Description

Diepgaande Opleiding Esoterische Psychologie

De Leer van de 7 Stralen

(naar de esoterische werken van A.A.Bailey en Meester Djwhal Khul)De ziel is een iets prachtig in onszelf. Ze is je eigen energie en de drager van de diepe waarden van liefde, mededogen, verlichting en kracht. We kunnen onze ziel bewust ervaren en bewonen. Ze kan de drie werelden van het lichaam, van emoties en van gedachten bezoeken en haar er soms in verliezen, maar ze heeft ook haar eigen wereld.

Een wereld van licht, van verbindingen die voorbij tijd en ruimte bestaan, van Meesters, van healing en van energieën of Stralen.


Deze jaaropleiding brengt je in contact met je ziel en met de helende energie van de 7 Stralen. Ze betekent een substantiële verschuiving en verruiming van je bewustzijn en werkelijkheid.“Wanneer we ons vanuit de ziel openstellen voor de energie van de 7 Stralen, stroomt er een golf van helende substantie door ons bewustzijn. Oude stoffelijke, emotionele of mentale karma’s of tendenzen worden gradueel bevrijd, de menslievende vermogens worden opgebouwd en het pad van verwerkelijking van de ziel wordt stap voor stap verlicht.”Deze opleiding brengt u in de kennis van de esoterische psychologie en in een transformerend contact met de 7 Stralen, de 7 Vuren of energieën van manifestatie, doorheen de begeleide meditaties. Je krijgt een ruim en verhelderend begrip van je dieper bewustzijn en de weg van bewustzijnsverruiming die elk van ons aflegt.

- Naar de esoterische werken van A.A.Bailey en Meester Djwhal Khul


Alles is Straling in openbaring. Elke vorm, elke gedachte, elke ervaring van bewustzijn, elk gebied van bewustzijn...is een gevolg van de 7 Stralen. De groei van de diepte van ons bewustzijn en van het leven rond ons, is een gevolg van het contact met de Stralen. De healing of bevrijdende omzetting van karmische begrenzingen die ons doet openbloeien in het Hoger Zelf van licht, van liefde en van kracht, is een gevolg van het contact met de 7 Stralen...De 7 Stralen zijn een pad tot Zelfverwezenlijking.


De opleiding bestaat uit 16 intensieve lesdagen die een voelbaar helende en transformerende uitwerking zullen hebben op het bewustzijn. Elke straal wordt gedurende 2 opeenvolgende dagen bestudeerd en doorleefd. Op deze manier zal de kracht en schoonheid van elke straal een bijzondere uitwerking en openbaring kennen in ons bewustzijn als persoon, als ziel en in ons hogere Zelf en bijgevolg de Weg naar zelfrealisatie verder ontvouwen. U leert de stralen op magische wijze te hanteren en wordt een helend kanaal voor uw omgeving.


Op de eerste dag van elke straal wordt er een uitgebreide toelichting gegeven en wordt de praktische uitwerking in het dagelijkse leven bestudeerd, gevolgd door meditaties die ons in een tastbaar contact met de energie van de welbepaalde straal brengen. De tweede dag staat in het teken van het helende aspect van elke straal. We laten de straal diepgaand doorwerken doorheen de verschillende lagen van het bewustzijn door intensieve meditatie, contemplatie en uitwisselende oefeningen.


De esoterische psychologie is een psychologie die de oorzaken van elke gebeurtenis wenst te verduidelijken vanuit het perspectief dat alles bewustzijn is en niets zonder oorzaak gebeurt, niets zonder reden gebeurt. De psychologie is gebaseerd op de 7 stralen, de 7 energieën die verantwoordelijk zijn voor elke manifestatie, waaronder ook de vormelijke manifestatie en relationele interacties. 


De buitenwereld is een gevolg van het innerlijk leven en de esoterische psychologie wenst de buitenwereld te begrijpen vanuit haar innerlijke oorsprong. Hetzelfde geldt voor onszelf als ziel en bewustzijnsvonk, we maken evenzeer naadloos deel uit van wat wij de innerlijke en buitenwereld noemen.


Deze module beoogt een grote verdieping van uw bewustzijn en opent het bewustzijn en haar gevoeligheid voor de meer subtiele werkelijkheid. Elke straal heeft een diepe helende uitwerking op de verschillende gebieden van ons bewustzijn, namelijk het fysiek-etherisch, emotioneel en mentaal gebied, en eveneens op de spirituele lichamen van ons Hogere Zelf.


Data

 

04/09/2021zaterdagIntroductiedag
10/09/2021vrijdagStraal 1 - Wil, Doel en Kracht
11/09/2021zaterdagStraal 1 - Verdieping en integratie
08/10/2021vrijdagStraal 2 - Liefde-Wijsheid
09/10/2021zaterdagStraal 2 - Verdieping en integratie
12/11/2021vrijdagStraal 3 - Actieve Intelligentie of Licht
13/11/2021zaterdagStraal 3 - Verdieping en integratie
10/12/2021vrijdagStraal 4 - Harmonie door Conflict, Schoonheid
11/12/2021zaterdagStraal 4 - Verdieping en integratie
11/02/2022vrijdagStraal 5 - Concrete Kennis of Wetenschap
12/02/2022zaterdagStraal 5 - Verdieping en integratie
11/03/2022vrijdagStraal 6 - Toewijding en Abstract Idealisme
12/03/2022zaterdagStraal 6 - Verdieping en integratie
22/04/2022vrijdagStraal 7 - Orde en Magie
23/04/2022zaterdagStraal 7 - Verdieping en integratie
21/05/2022zaterdagSynthesedagProgramma

10u00-17u00

Deze opleiding kan zowel ter plaatse als online gevolgd worden via Zoom.

https://us02web.zoom.us/j/82018984398


Bijdrage

2777eur

Bedragen zijn incl. 21% btw, inclusief audio opnames. Uw inschrijving is volledig eens de betaling werd ontvangen op het rekeningnummer BE02739018841340 (shambhala) met referentie "naam opleiding + naam cursist".

Er is geen voorkennis vereist, noch ervaring met meditatie.

Er zijn nog 8 plaatsen.


Ter extra ondersteuning

Naast de 16 cursusdagen, worden er ook 2 online consulten van 1u aangeboden ter ondersteuning van uw weg in de 7 Stralen. Er wordt ook een reeks van 7 avondmeditaties rond de 7 Stralen aangeboden, waaraan u vrijblijvend kan deelnemen. Dit is inbegrepen in uw inschrijving, de data kan u hier bekijken: https://www.agnischool.com/calendar/meditatiereeks-de-7-kosmische-vuren-1
Wanneer u zich inschrijft, gaat u ermee akkoord dat de audio opnames later kunnen aangeboden worden op de website voor geinteresseerden.