Sorry, registration has ended.

  • Date: 21/05/2019 13:00 - 23/05/2019 05:00
  • Location Antwerpen, Belgium (Map)
  • More Info: Mechelsesteenweg 72, Antwerpen. Zaal boven biodynamische bakkerij.

Description

De intelligentie achter elke vormelijke manifestatie, die we bewustzijn noemen, drukt zich uit doorheen 7 vuren, stralen of wezenlijke archetypen. Dit zijn 7 verschillende differentiaties van het universeel bewustzijn.

De meest gekende vuren zijn die van de kracht, de liefde en het licht waar in alle grote werken naar gerefereerd wordt als een zekere triade: de Vader, de Zoon en de Heilige Geest; Shiva, Vishnu, Brahma; Osiris, Isis en Horus. Dit zijn niet zomaar holle symbolen, maar vertegenwoordigen een innerlijke werkelijkheid binnenin onszelf (niet buiten onszelf) en waarmee dus gaandeweg contact gemaakt kan worden.

In zijn geheel zijn er 7 vuren waarvan het violette vuur of het vuur van magie en orde, van alchemie of van transmutatie het 7e en laatste is. Dit vuur kan etherisch of intuitief gekend worden als een violet licht en heeft de unieke eigenschap om materie om te zetten of te transmuteren. Esoterisch is materie meer dan alleen wat de stoffelijke waarneming ons toelaat te zien. Ook emoties en gedachten zijn in zekere zin materie en kunnen worden omgezet in hun meest edele vorm - vandaar dat men soms over alchemie spreekt.

Tijdens deze dag krijg je een verrijkende toelichting over het violette vuur en hoe dit van toepassing is in je dagelijks leven. Doorheen begeleide meditaties komen we in contact met dit vuur en leren we hoe het gehanteerd kan worden ten goede van uzelf of anderen, namelijk in het omzetten van emoties en gedachten in hun meest edele vorm. Het violette vuur is het vuur bij uitstek voor zij die ook geinteresseerd zijn in het healingswerk.


Praktisch:

- Tijd: 13u00-17u00

- Prijs: 50eur