Sorry, registration has ended.

Wat is bewustzijn nu juist en wat is het verband met meditatie?


  • Date: 07/09/2019 10:00 - 07/09/2019 17:00
  • Location Mechelsesteenweg 72, Antwerp, Belgium (Map)
  • More Info: Zaal boven Bakkerij Lapin

Price: 133

Description

Als je eens stil staat bij je ervaring als mens, zal je al snel merken dat er zaken zijn die je nog niet helemaal begrijpt over jezelf. Misschien vraag je jezelf wel eens af wie je nu werkelijk bent, wie er naar je gedachten luistert als je denkt, of er meer is dan alleen de zintuiglijke waarneming, of ons denken de meest betrouwbare referentie is om de werkelijkheid te benaderen...

En dan is er nog dat mysterie van bewustzijn. Wat is bewustzijn, waarom zijn we bewust van elke ervaring? Een camera ziet ook beelden, maar wij zien niet alleen beelden, wij weten tegelijk dat we ze zien. Wat is de natuur van dat bewustzijn, hoe verhoudt het zich tot ons en hoe is meditatie een weg naar steeds meer verdieping of contact met die oorspronkelijkheid, ons werkelijke Ik?

Deze thema's komen aan bod. De workshop is zeer praktisch georiënteerd met ervaringsgerichte oefeningen.

Je bent van harte uitgenodigd, deze dag staat open voor iedereen die zich aangesproken voelt en vergt geen voorkennis noch ervaring met meditatie.

Data:

- zaterdag 7 september

Tijdstip:

- 10u00 tot 17u00 met lunchpauze

Bijdrage:

133eur incl. btw. Uw inschrijving is volledig eens de betaling werd ontvangen op het rekeningnummer BE16736045212774 (agapea) met referentie "naam opleiding + naam cursist".