Sorry, registration has ended.

  • Date: 10/03/2019 16:00
  • Location Turnhout, Belgium (Map)
  • More Info: Renier Sniedersstraat 5, Apartement 4

Price: 50

Description

De opleiding "Op weg naar je ziel" bestaat uit 5 zondagnamiddagen (16u-19u) waar toelichting en vooral ervaringsgerichte meditaties worden gegeven bij het oeroude en machtige basiswerk dat aan de grondslag ligt van Yoga: de yoga sutras van Patanjali. Yoga betekent vereniging of eenmaking, het versmelten van de persoonlijkheid met de ziel en van de ziel met zuiver bewustzijn. Dit betreft de yoga van de ziel, niet die van het lichaam.

Het doel van de opleiding is om bewustzijnsgroei teweeg te brengen en gaandeweg het contact met je ziel te leggen. De ziel is een ervaring van licht en vreugde en diepe innerlijke stilte die een liefdevolle verbinding met de werkelijkheid tot een realiteit maakt.

Een fragment uit de yoga sutras:

"Now, after having done prior preparation through life and other practices, the study and practice of Yoga begins. Yoga is the control of the modifications (gross and subtle thought patterns) of the mind field. Then the Seer abides in Itself, resting in its own True Nature, which is called Self-realization. At other times, when one is not in Self-realization, the Seer appears to take on the form of the modifications of the mind field, taking on the identity of those thought patterns."

Verder staat te lezen: "The activities of the mind are always known by the pure consciousness, because that pure consciousness is superior to, support of, and master over the mind. That mind is not self-illuminating, as it is the object of knowledge and perception by the pure consciousness."

Data: 10 maart - 24 maart - 22 april (Paasmaandag) - 5 mei - 19 mei (data onder voorbehoud)
Uur: 16u-19u
Deelname: inschrijven per mail
Prijs: 50eur per namiddag

Audio-opnames inbegrepen en apart verkrijgbaar als je een dag niet kan bijwonen of als je interesse hebt als niet-deelnemer.


Fragment uit vorige cursus: https://youtu.be/K2XR_WmTQkQ

Studieboeken aan te kopen: De ziel bron van leven (A. Bailey) (https://goo.gl/NJwtKx) en Het licht van de ziel (A. Bailey) (https://goo.gl/s3BP4G) Voorkennis is niet noodzakelijk, wel een sterke aspiratie om zich te verdiepen in deze materie en om de ziel van binnenuit te leren kennen.