Sorry, registration has ended.

Tijdens deze 5 dagen bouwen we het contact met het licht van de ziel doorheen toelichtingen en diepe meditaties. We bestuderen de esoterische zijde van het oeroude werk dat aan de grondslag van Yoga ligt: de yoga sutras van Patanjali.


  • Date: 11/02/2020 10:00 - 19/05/2020 17:00
  • Location Mechelsesteenweg 72, Antwerpen, Belgium (Map)
  • More Info: Zaal boven bakkerij Lapin.

Price: 722

Description

Het Licht van de Ziel

5 dinsdagen


De opleiding "Op weg naar je ziel" bestaat uit 5 lesdagen waar toelichting en vooral ervaringsgerichte meditaties worden gegeven bij het oeroude en machtige basiswerk dat aan de grondslag ligt van Yoga: de yoga sutras van Patanjali. Yoga betekent vereniging of eenmaking, het versmelten van de persoonlijkheid met de ziel en van de ziel met zuiver bewustzijn. Dit betreft de yoga van de ziel, niet die van het lichaam.

Het doel van de opleiding is om bewustzijnsgroei teweeg te brengen en gaandeweg het contact met je ziel te leggen. De ziel is een ervaring van licht en vreugde en diepe innerlijke stilte die een liefdevolle verbinding met de werkelijkheid tot een realiteit maakt.

Er wordt geen voorkennis verwacht, noch ervaring met meditatie.


Data

11/02/2020dinsdag volle dag
10/03/2020dinsdag volle dag
31/03/2020dinsdag volle dag
21/04/2020dinsdag volle dag
19/05/2020dinsdag volle dag


Programma

10u00-17u00


Bijdrage

722eur

Bedragen zijn incl. 21% btw, inclusief audio opnames. Uw inschrijving is volledig eens de betaling werd ontvangen op het rekeningnummer BE02739018841340 (shambhala) met referentie "naam opleiding + naam cursist".

Er zijn 8 plaatsen.

Wanneer u zich inschrijft, gaat u ermee akkoord dat de audio opnames later kunnen aangeboden worden op de website voor geinteresseerden.Een fragment uit de yoga sutras:

"Now, after having done prior preparation through life and other practices, the study and practice of Yoga begins. Yoga is the control of the modifications (gross and subtle thought patterns) of the mind field. Then the Seer abides in Itself, resting in its own True Nature, which is called Self-realization. At other times, when one is not in Self-realization, the Seer appears to take on the form of the modifications of the mind field, taking on the identity of those thought patterns."

Verder staat te lezen: "The activities of the mind are always known by the pure consciousness, because that pure consciousness is superior to, support of, and master over the mind. That mind is not self-illuminating, as it is the object of knowledge and perception by the pure consciousness."


Fragment uit vorige cursus (2018): https://youtu.be/K2XR_WmTQkQ

Aanbevolen studieboeken : De ziel bron van leven (A. Bailey) en Het licht van de ziel (A. Bailey).