Sorry, registration has ended.

Tijdens deze 6 dagen bestuderen we de oeroude esoterische wetenschap van de Raja- of Koningsyoga, ook gekend onder de yoga sutras van Patanjali. We dompelen ons onder in een meesterwerk dat een haarfijn spiritueel pad beschrijft om doorheen meditatie in contact te komen met de ziel en de helende Vuren van het hogere Zelf. Deze opleiding zal een meditatieve synthese zijn van enkele diepgaande esoterische Sutras uit het werk van Alice Bailey en Meester DK "Het licht van de ziel".


  • Date: 05/02/2020 09:30 - 25/03/2020 17:00
  • Location Hemelstraat 4, Antwerpen, Belgium (Map)

Price: 911

Description

De Koninklijke wetenschap van de Ziel

Raja Yoga 

6 cursusdagen - online


Deze opleiding bestaat uit 6 lesdagen waar toelichting en vooral ervaringsgerichte meditaties worden gegeven bij het oeroude en machtige basiswerk dat aan de grondslag ligt van Yoga: de yoga sutras van Patanjali. Yoga betekent vereniging of eenmaking, het versmelten van de persoonlijkheid met de ziel en van de ziel met zuiver bewustzijn. Dit betreft de yoga van de ziel, niet die van het lichaam.


Het doel van de opleiding is om bewustzijnsgroei teweeg te brengen en gaandeweg het contact met je ziel en de Vuren van je hogere Zelf te leggen en de vermogens die deze werkelijkheden in zich dragen. De ziel is een ervaring van licht en vreugde en diepe innerlijke stilte die een liefdevolle verbinding met de werkelijkheid tot een realiteit maakt.


Deze opleiding zal een meditatieve synthese zijn rond een selectie diepgaande esoterische Sutras uit het werk van Alice Bailey en Meester DK "Het licht van de ziel". "Door de wetenschap van Raja Yoga zal het denkvermogen worden gekend als een instrument van de ziel en het middel waardoor het brein van de aspirant wordt verlicht en kennis wordt verworven van die zaken die het gebied van de ziel betreffen."Er wordt geen voorkennis verwacht, noch ervaring met meditatie.


Data

02/02/2021Dinsdag
23/02/2021Dinsdag
23/03/2021Dinsdag
13/04/2021Dinsdag
04/05/2021Dinsdag
27/05/2021Donderdag


Programma

09u30-17u00

Dag 1: Toelichting en contemplaties rond een selectie Sutras uit Boek 1: Het probleem van eenheid

Dag 2: Toelichting en contemplaties rond een selectie Sutras uit Boek 2: De stappen naar eenheid

Dag 3: Toelichting en contemplaties rond een selectie Sutras uit Boek 3: Bereikte eenheid en de gevolgen daarvan (deel 1)

Dag 4: Toelichting en contemplaties rond een selectie Sutras uit Boek 3: Bereikte eenheid en de gevolgen daarvan (deel 2)

Dag 5: Toelichting en contemplaties rond een selectie Sutras uit Boek 4: Verlichting 

Dag 6: Contact met de Geestelijke Hierarchie en Samenvatting Yoga Sutras


Bijdrage

911eur

Bedragen zijn incl. 21% btw, inclusief audio opnames. Uw inschrijving is volledig eens de betaling werd ontvangen op het rekeningnummer BE02739018841340 (shambhala) met referentie "naam opleiding + naam cursist".

Wanneer u zich inschrijft, gaat u ermee akkoord dat de audio opnames later kunnen aangeboden worden op de website voor geinteresseerden. De cursus zal voorlopig enkel online doorgaan via Zoom. Een fragment uit de yoga sutras:

"Now, after having done prior preparation through life and other practices, the study and practice of Yoga begins. Yoga is the control of the modifications (gross and subtle thought patterns) of the mind field. Then the Seer abides in Itself, resting in its own True Nature, which is called Self-realization. At other times, when one is not in Self-realization, the Seer appears to take on the form of the modifications of the mind field, taking on the identity of those thought patterns."

Verder staat te lezen: "The activities of the mind are always known by the pure consciousness, because that pure consciousness is superior to, support of, and master over the mind. That mind is not self-illuminating, as it is the object of knowledge and perception by the pure consciousness."

Aanbevolen studieboeken : Het licht van de ziel (A. Bailey) en De ziel bron van leven (A. Bailey).