Sorry, registration has ended.

Update beschikbaar, gelieve door te klikken naar de informatiepagina. Een spirituele reis doorheen de transformerende en helende kracht van de Sinai woestijn. Er is beschikbaarheid voor 9 deelnemers.


  • Date: 25/11/2021 10:00 - 05/12/2021 22:00
  • Location Sinaí del Sur, Egypt (Map)

Description


Spirituele reis 

De transformerende en helende kracht van de Sinai woestijn

"Vanuit de stilte van je hart kunnen leven"


Donderdag 25 november - zondag 5 december 2021

Er zijn nog steeds plaatsen beschikbaarEen reis doorheen de mythische Sinai woestijn en je bewustzijn. De Sinai is een plaats van eenvoud en sereniteit die in zichzelf de spirituele zoektocht aanvuurt en op magische wijze beantwoordt; die het contact met de ziel en ons hogere Zelf ontsluiert en een krachtiger verbinding met je innerlijke bestemming en met de liefde van de aartsvaders en moeders en deze Aarde tot stand brengt. Het is in de Sinai dat de woestijnvaders en moeders zich terugtrokken om het contact met het Goddelijke te realiseren.


Tijdens deze reis zullen we op 3 verschillende plaatsen in de woestijn ons kamp opslaan en dagelijks wandeltochten doen om op prachtige plaatsen stil te staan, tot onszelf te komen, te mediteren en tot wijsheid te komen. Er zal geregeld esoterisch onderricht voorzien worden om de individuele geestelijke verdieping te begeleiden. Halfweg de reis is er een individuele retraite van 24u om je geheel inwaarts te kunnen keren.


De lokale Bedoeïenen begeleiden elk praktisch detail tijdens deze reis. Zij verzorgen het kamp waar we overnachten, maken elke dag lokale gerechten en gidsen ons met hun ervaring tijdens de wandelingen om 's avonds te eindigen rond een verwarmend kampvuur onder een lichtgevende sterrenhemel. Al ruim 15 jaar omkaderen zij deze reizen.


Meer praktische informatie en Inschrijving:

https://www.desert-soul.be/nl/praktisch/belevingsreis-agni-school/Programma

- Do  

vertrek zaventem 8u - aankomst Sharm el sheikh, transfer tot aan het kamp


- Vr  

Een voorbeeld van een gemiddelde dag: 

10u Start wandeling naar 'litle canyon with tree’ met onderweg gelegenheid voor meditatie of spontane uitwisseling of onderricht rond een bepaald levensthema. We zijn rond 14u terug aan kamp waar een lunch zal bereid zijn.

Vrije tijd om zelf nog wat aan te komen, rust of stilte op te zoeken of welke behoefte je hebt.

Terug verzamelen voor avondeten (+-18u) 


- Za      

Vanuit kamp wandel/beklimming naar open plateau met uitgestrekt zicht, daarna naar White canyon. Na de canyon richting oase, waar we tegen lunch tijd aankomen. Na de lunch kan er een bezoek gebracht worden aan de huisjes van de inwonders van de oase.


- Zo   

Wandeling over kamelenpad met veel mooie kleuren, naar love canyon. In de namiddag is er een korte tocht met kamelen en eindigen we bij een mooie plek voor zonsondergang.


- Ma       

Na ontbijt stukje met de jeep richting red canyon. Wandeling door de red canyon. Aan de andere zijde staat de jeep terug te wachten. Bezoek naomi's, color walk en zonsondergang op berg Arada.


- Di     

Wandeling naar arada canyon, met bezoek en meditatie aan een bijzondere grot.


- Wo  

Stilte dag (24u individuele retraite, met individuele overnachting). Na het ontbijt wordt de groep in twee auto’s gesplitst en wordt iedereen naar zijn stilte plek gebracht. Net voor het donker wordt, brengen de bedoeienen bij iedereen individueel een warme maaltijd en ontbijt voor de volgende ochtend.


- Do  

Tegen lunchtijd wordt iedereen terug opgepikt en wordt er als groep samen gekomen om de ervaringen te delen. Na de lunch is er een wandeling naar fosiel mountain voor zij die willen (ondertussen zetten de bedoeienen de tenten op in de nieuwe kampplaats Magroom area.


- Vr      

Na het ontbijt gaan we met de jeep richting Matamir mountain. Wandeling/beklimming berg. Stevigere wandeling met boven op de berg een adembenemend 360 vergezicht.

    

- Za 

Bezoek aan een bijzondere plaats, ‘hart stone’. Het programma van deze dag is een verrassing en zal in teken staan van een gepaste afsluiting van de reis.

Alternatief: bezoek aan de Mozesberg en het St. Catharina klooster (zie verder).

- Zo 

Vertrek uit de woestijn om tegen 12u in de luchthaven te zijn en terug naar Brussel te vliegen.


Mozes Berg en St. Catharina Klooster (optioneel)

Indien u graag een uitstap maakt en een bezoek brengt aan de mythische berg van de brandende braamstruik waar Mozes zijn ontmoeting met het Goddelijke zou gehad hebben, kan dit ter plaatse georganiseerd worden. Het programma zou er dan als volgt anders uitzien voor deze deelnemers:


- Vr       

Vroeg avondeten en vroeg gaan slapen voor diegenen die om 24u (middernacht) vertrekken naar de Mozesberg en het klooster.


- Za 

’s Nachts beklimming van de Mozesberg, tegen zonsopgang zijn we boven. Daarna dalen we af en bezoeken het klooster. We nemen daar ontbijt en keren dan terug naar het kamp tegen lunchtijd.


Hiervoor zal ter plaatse een kleine meerprijs gevraagd worden, om het transport naar en van het klooster te voorzien en om de berg te beklimmen. Hiervoor dienen we met een lokale gids te werken.

Deze meerprijs kan variëren, maar zal om en bij de 50euro p/p zijn.


Praktisch:

Vertrek donderdagochtend 25 november vanuit Zaventem met rechtstreekse vlucht, zondagavond 5 december landen we opnieuw in Zaventem. 


Accommodatiekosten: 1120 € p/p (bijdrage rechtstreeks aan de Bedoeïenen ter plaatse, u kan een betalingsbewijs ontvangen voor uw boekhouding), inclusief: alle kosten ter plaatse, exclusief vlucht en begeleiding.


Begeleiding particulier tarief: 495 € p/p (contante betaling)

Begeleiding zakelijk tarief: 660 € p/p + btw (betaling per factuur)


Niet inbegrepen:

Vlucht: van Brussel naar Sharm El Sheikh (Egypt Air 350-400eur)

Tips (+- 50 euro)

Persoonlijke uitgaven (souveniers, ...)

Eventuele reisverzekeringen


Hoe zich inschrijven?

- U kan een mailtje sturen naar stefan.vanmeirhaeghe@gmail.com indien u interesse zou hebben, dan ontvangt u alle nodige info en helpen we u uw inschrijving definitief te maken.