Sorry, registration has ended.

  • Date: 19/05/2019 13:00 - 19/05/2019 17:00
  • Location Antwerp, Belgium (Map)
  • More Info: Mechelsesteenweg 72, Antwerpen. Zaal boven biodynamische bakkerij.

Description

Wesak wordt dit jaar gevierd op 19 mei en is een van de grootste geestelijke hoogtepunten en dus gelegenheden voor innerlijke groei van ons hogere Zelf.

Tijdens deze namiddag gaan we diepgaand versmelten in onze verschillende bewustzijnslichamen met het bewustzijn van de buddha en dat van de christus in ons eigen hart. Het belang van dit moment kan op geen manier overschat worden voor zij die het pad van innerlijke openbaring en zelfrealisatie bewandelen.

Geen voorkennis of ervaring noodzakelijk.

Praktisch:

- 13u-17u

- prijs: 50eur ter plaatse te betalen


In de esoterische werken wordt hierover het volgende gedeeld. Dit is geen eenvoudige tekst en dient louter ter verduidelijking dat dit een bijzonder moment is in de planetaire cyclus. Wat van groter belang is, is uw eigen ervaring wanneer u deze gelegenheid innerlijk benadert. Neem geen van mijn instructies en wijsheden aan zonder ze zelf te toetsen, zei de Boeddha.

"Wesak is het hoogtepunt van het spirituele jaar waarin krachten van verlichting geassocieerd met de Boeddha onze planeet binnenstromen.

Het Wesak-festival is algemeen bekend als het Festival van de Boeddha. De legende vertelt dat hij een jaarlijkse verschijning maakt in een afgelegen vallei ergens in de Himalaya op het exacte tijdstip van de volle maan van Stier. Hij verschijnt voor een korte periode en voert een waterceremonie uit voor zijn grote broer, de Christus, en een groep adepten en discipelen.

De kracht van de aanwezigheid van de Boeddha is zodanig dat deze niet lang kan worden doorstaan door de verzamelde groep. Het moment van Zijn benadering wordt gekenmerkt door een grote stilte, waarvan wordt gezegd dat deze vol vitaliteit en diepe betekenis is. De zegen van de Boeddha, gekanaliseerd doorheen de Christus, wordt over de planeet uitgestraald.

Tijdens dit jaarlijks hoogtepunt is onze grootste dienst ons geestelijk voor te bereiden op de energie die in de mensheid stroomt, en om de innerlijke verbinding in het dagelijks leven te houden, terwijl we onszelf visualiseren als een zuiver lichtkanaal dat in overeenstemming is met de zinspreak van Stier: "Ik zie, en wanneer het oog wordt geopend, is alles Licht." De doelen van "helder zien, puur vreugdevolle wil en de dood van de verlangens van het ego" liggen voor ons; en naarmate deze doelen progressief worden bereikt, wordt het mogelijk om bewust te leven binnen de aura van de spirituele groep waartoe onze ziel van nature behoort.

Het Wesak-feest is echt een groepsinspanning, een opgebouwde ambitie om deel uit te maken van de keten van de geestelijke Hiërarchie - een grote kosmische magneet - doorheen welke de geestelijke stroom van energie van Stier en van de Boeddha in de harten en denkvermogens van de mens kan stromen, verenigend, opheffend en het feit van het koninkrijk van God ontsluierend."