Sorry, registration has ended.

Cursusdag rond de Woestijnvaders en het gnosticisme, de esoterische wijsheid die uit de Woestijngebieden van het Midden Oosten zijn voortgekomen. Tijdens deze dag gaan we dieper in op teksten van de Woestijnvaders en moeders rond de opgang van de ziel, evenals het evangelie van Thomas zoals het in de Nag Hammadi rollen is teruggevonden. We sluiten af met een meditatie gericht op Aartsengel Michael.


  • Date: 15/08/2020 10:00 - 15/08/2020 17:00
  • Location Online Event

Price: 136

Description

De Woestijnvaders

15 augustus 2020

Online

 https://us02web.zoom.us/j/86418787736 


Tijdens deze dag gaan we dieper in op teksten van de Woestijnvaders en moeders rond de opgang van de ziel, evenals het evangelie van Thomas zoals het in de Nag Hammadi rollen is teruggevonden. We sluiten af met een meditatie gericht op Aartsengel Michael.


De Woestijnvaders en moeders verbleven in de woestijnen om in diepe contemplatie de innerlijke werelden in zichzelf tot openbaring te laten komen. Hun teksten zijn overleveringen van de vurige ervaringen die daarmee gepaard gaan en inspiraties op de weg van terugkeer. Er heerst een intuitieve stilte en zuiverheid in dit bewustzijn, met het hoofd in de sterren en de voeten in het zand.


De Nag Hammadi rollen werden in 1946 ontdekt in Egypte en zijn teksten die ons een andere kijk geven op de Bijbel zoals die historisch en klassiek werd aangeboden. We vinden er teksten van Maria Magdalena en de Meester Jezus die ons in de diepte uitnodigen.


En Hij sprak: "Wie de verklaring van deze woorden zal vinden, zal de dood niet smaken".

Jezus sprak: "Dat wat gij in u hebt zal u redden als gij het uit uzelf voortbrengt. Wanneer gij dat wat gij in u hebt niet zult voortbrengen dan zal het u doden."


Ook de Essenen leefden als spirituele gemeenschap in de woestijn en brachten leringen rond de helende vermogens van het Licht en de Aartsengelen voort. We sluiten de dag af met een meditatie gericht op Aartsengel Michael.


Programma

10u00-17u00 met lunchpauze


Bijdrage 

136eur incl. btw. (incl. audio opnames). Uw inschrijving is volledig eens de betaling werd ontvangen op het rekeningnummer BE02739018841340 (shambhala) met referentie "Woestijnvaders + naam cursist".