‘Hef uw ogen op. Zie niet naar de grond.’ - DKMeester Djwhal Khul heeft het in zijn boek rond Discipelschap heel vaak over ‘Goddelijke onverschilligheid’. Goddelijke onverschilligheid, wat is dat dan eigenlijk? Het woord ‘onverschilligheid’ klinkt natuurlijk zeer persoonlijk, en niet zo hartelijk. Niet zo liefdedragend. Maar, uiteindelijk staat er: Goddelijke onverschilligheid. Dus een Goddelijke onverschilligheid, wat zou dat kunnen zijn? "

Het is alsof er een achtergrondmuziek is van klassieke muziek, een soundtrack als het ware op uw leven. En dat je voelt: er is altijd klassieke muziek aan ’t spelen. De hele tijd, dag in dag uit, dag en nacht. En dat je ineens een claxon hoort van een auto en dat je niet meer de klassieke muziek hoort. En dat je zegt: ja zie, maar de klassieke muziek is verstoord, en ze is weg. Nee, ze is niet weg. Het is als we ons gaan beginnen mengen met die auto, en dan nog eens misschien tegen die persoon gaan zeggen: ‘je verstoort mijn rust en je doet dit en je doet dat en zo’. Door de buitenwereld met de vinger te wijzen, verliezen we eigenlijk het contact met die klassieke muziek, met de ziel.

"


De volledige tekst kan je als bestand downloaden op deze pagina.


Indien u een verlangen voelt om deze stroom te beantwoorden met een gift, bent u steeds vrij een donatie te doen aan een lokaal initiatief in de Hemelstraat voor opvang van een Oekraiens gezin (nota 31 maart 2022).


rekeningnummer BE72735061801516 (shanti) met referentie "prive gift Oekraïne".