Liefde is een Kracht die openbaart. Door die ruimte te maken, die zelf de Kracht vanLiefde is in onszelf, net daardoor geef je de ander de uitnodiging om zich te openbaren.Liefde maakt ons a.h.w. veilig, doet ons veilig voelen, doet de ander veilig voelen omzich te openbaren. Dat is waarom liefde uitnodigend werkt. Dat je voelt: in liefde word ikzelf zacht, word ik zelf eigenlijk mezelf. Als je zacht bent, als je niet in uw houding vanbewijzen staat, van presteren, van afgescheidenheid eigenlijk tegenover de wereld, hetgevoel dat je iets moet bewijzen of dat je iets moet doen voor de ander, moet presteren,als je van die houding naar verzachting gaat, naar zachtheid.


Wanneer voel je dat er liefde is? Net wanneer je inderdaad in die houding magontspannen. Dat je voelt: die houding is niet nodig hier, blijkbaar. Ik mag gewoon mijneigen zachtheid zijn. Ik mag mijn eigen diepte zijn. Ik mag eigenlijk het wezen dat ik benzijn. Dat betekent dat je die openheid ervaart rond jou.Dat je voelt: hier is een openheid aanwezig die maakt dat ik, ja, zelf kan open komen,dat er genoeg ruimte is om mezelf te zijn hier. Dat het niet een ruimte is die voorafeigenlijk begrensd wordt door het leven waar ik mee in aanraking kom op dat moment.


De volledige tekst kan je als bestand downloaden op deze pagina.


Indien u een verlangen voelt om deze stroom te beantwoorden met een gift, bent u steeds vrij een donatie te doen aan het schoolproject van Moeder Meera in India.

Gelieve uw bijdrage rechtstreeks aan de vzw van Moeder Meera over te maken. Donations to Mutter Meera Stiftung/Mother Meera Foundation to support Mother’s schools in India:

IBAN:   DE80 5116 1606 0001 0117 31 

BIC:   GENODE51LDD